E-learning Integrale bedrijfs­analyse

In de zakelijke financiële dienstverlening staat in het financieringsproces een integrale (risico)analyse centraal. Het kunnen maken van een integrale bedrijfsanalyse is dan ook dé basis voor verantwoorde zakelijke kredietverlening.

Dé basis voor verantwoorde zakelijke kredietverlening

Inhoud

In het financieringsproces staat een integrale (risico)analyse centraal. In dat kader behandelen we in deze module de onderwerpen risicoacceptatie (risk appetite), klantacceptatie (CDD), organisatie (o.a. strategie, verdienmodel en typen ondernemingen), markt (o.a. omgevingsanalyse) en ratio’s (o.a. solvabiliteit, liquiditeit en rentabiliteit). Ook is er aandacht voor de exploitatiecyclus, ofwel de Cash Conversion Cyclus, als tool om de werkkapitaalbehoefte en de werkkapitaalrisico’s in beeld te brengen. Deze e-learning biedt naast theoretische kennis ook tips die je direct kunt toepassen in jouw adviespraktijk. Een voorbeeld hiervan is de Quick Scan: een tool waarmee je de operationele en financiële risico’s efficiënt en effectief kunt inventariseren ter voorbereiding op een adviesgesprek.

Leeropbrengst

Na het bestuderen van de e-learning Integrale bedrijfsanalyse heb je de meest relevante basiskennis opgedaan over de integrale (risico)analyse van een onderneming, de ondernemer en hun omgeving. Zowel op operationeel als op financieel gebied.


Doelgroep

Deze e-learning is geschikt voor voor (startende) commerciële ondersteuners bedrijfsfinancieringen met een elementaire voorkennis van bedrijfseconomische en juridische basisbegrippen.

Leermethode


De rijke content in de digitale leeromgeving biedt je de mogelijkheden om op basis van jouw leerbehoefte gepersonaliseerd te studeren. De e-learning bestaat uit een mix van theorie, voorbeelden, vragen, tips en infographics. De infographics zorgen voor een visuele ondersteuning van de theorie met als doel de samenhang tussen de onderwerpen toe te lichten. De theorie en de praktische tips zijn gericht op een marktbrede inzet en zijn daarom gebaseerd op veelvoorkomende situaties en aandachtsgebieden in de praktijk. Brainpower en Learning Analytics stellen je in staat om slim en efficiënt te leren.

Vervolgopleidingen

De e-learning Integrale bedrijfsanalyse lezen is te combineren met onze andere 5 e-learnings op het gebied van financieringsadvies voor het MKB. Zo kun je specifieke (onderontwikkelde) aspecten extra aandacht geven. Een combinatie van de e-learnings legt een goede basis om tot een overall integraal advies te komen. Zo ben je een betere gesprekspartner voor de klant en financieringsadviseur.


Beheers je de basis in voldoende mate? Dan kun je kiezen voor de vervolgopleiding Post-HBO Financieringsadviseur MKB. Een randvoorwaarde voor deelname aan deze opleiding is een positief resultaat op de instaptoets die gebaseerd is op de 6 e-learnings.


Studievorm

E-learning op HBO-niveau

Tijdsbesteding

15 uur

Prijs

€ 142

Meer weten of inschrijven voor de e-learning?