Voorwoord

Er zijn gelukkiger combi’s dan een demissionair kabinet en Prinsjesdag te bedenken. Zoals verwacht komen er weinig oplossingen voor de belangrijkste uitdagingen van onze samenleving. Voor het klimaat en de zeer krappe woningmarkt stelt het demissionaire kabinet weliswaar geld ter beschikking, maar echte oplossingen zijn er nog niet bij.

Moeten we als financieel professionals deze Prinsjesdag dan maar voorbij laten gaan? Wat mij betreft zeker niet. Klanten zijn nieuwsgierig of de politiek plannen heeft die hen in financiële zin raken. Dus een goede reden om het gesprek aan te gaan is het zeker.

Gebruik dit moment ook om met je klant in gesprek te gaan over verduurzaming. Daarvoor hoef je niet op de politiek te wachten. Pensioen is ook een belangrijk thema om te bespreken. De impactvolle nieuwe Pensioenwet gaat er komen. Goed dus om je klanten daar alvast over te informeren.

Last but not least kondigde het kabinet toch een aantal maatregelen aan die voor je klanten van financieel belang zijn. Eén thema springt eruit, namelijk de fiscale maatregelen rondom partners en de eigen woning. Daarom besteden we daar in deze special uitgebreid aandacht aan.

Ondanks dit demissionaire kabinet toch genoeg stof om deze Prinsjesdagspecial door te nemen. Mijn collega’s hebben weer enorm hun best gedaan om de wijzigingen te beschrijven, én om direct toepasbare tips en tricks voor de adviespraktijk te benoemen. Gebruik deze special dus vooral om van toegevoegde waarde te zijn voor jouw klant. Veel leesplezier!

Namens het hele team van Dukers & Baelemans,

Mark Dukers