Voorwoord

Auteur: Patrick van Erp, opleidingsprofessional bij Dukers & Baelemans

Nederland telt momenteel ruim 1 miljoen zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) en dat aantal groeit. Daarnaast zijn er nog eens vele duizenden andersoortige ondernemers. Vaak slagen ondernemers er in om een stabiel inkomen te realiseren, maar soms wisselen hun inkomsten per maand. Geldverstrekkers en verzekeraars kijken daarom kritisch naar de persoonlijke situatie. Met name bij de aankoop van een woning of het verzekeren van arbeidsongeschiktheid ontstaat daardoor een adviesbehoefte. De masterclass Vaststellen Zakelijk Inkomen stelt financieel professionals in staat een financiële analyse te maken en het inkomen van een ondernemer te bepalen ten behoeve van een hypotheek of arbeidsongeschiktheidsverzekering.

“Onmisbaar voor de hypotheekadviseur, accountant, fiscalist, financieel planner en pensioenadviseur.”

De Masterclass Vaststellen Zakelijk Inkomen bevat concrete tips en tools voor de adviespraktijk. De inhoud is altijd gebaseerd op de meest recente ontwikkelingen. De Masterclass Vaststellen zakelijk inkomen is bij uitstek geschikt voor hypotheekadviseurs, accountants, fiscalisten, financieel planners en pensioenadviseurs. Erkend Financieel Adviseurs kunnen de Masterclass bovendien gebruiken in het kader van hun PE-verplichting.

Modulaire opbouw

De Masterclass Vaststellen Zakelijk Inkomen bestaat uit verschillende dagdelen. Deze dagdelen zijn ook modulair te volgen, waarbij module 1 een verplichte module voor iedereen is. Vervolgens maakt een cursist de keuze om module 2 of 3 te volgen of om module 2 én 3 te volgen. De modules zijn te volgen op verschillende dagen en tijdstippen, virtueel of klassikaal.

We bieden de volgende modules aan:

  • Module 1: Basimodule - Inzicht in de cijfers
  • Module 2: De IB-ondernemer en de inkomensverklaring
  • Module 3: De DGA en de inkomensverklaring

1-daagse opleiding

Het is ook mogelijk om de Masterclass Vaststellen Zakelijk Inkomen als 1-daagse opleiding te volgen. Deze opleiding bestaat dan uit het volgen van de verplichte basismodule in de ochtend. In de middag wordt er een keuze gemaakt tussen het volgen van Module 2 of Module 3. Ook deze opleiding is als virtual classroom of klassikaal te volgen.

De 1-daagse opleiding bestaat uit:

  • Module 1: Basimodule - Inzicht in de cijfers
  • Module 2: De IB-ondernemer en de inkomensverklaring of Module 3: De DGA en de inkomensverklaring